Način pripreme
Skuvajte pileće meso, u međuvremenu sklanjajte penu sa bujona. Izvadite pileće meso i iskidajte ga.
U šerpu u bujon dodajte na sitno isečenu glavicu luka, pečurke, paprike, šargarepu i tikvicu.
Nakon toga dodajte i peršun, kao i skuvano pileće emso. Ostavite da provri još malo dok sastojci ne budu gotovi.
Pileću čorbu sklonite sa ringle, sačekajte da se prohladi i napraivte zapršku od jednog jajeta i dve-tri kašike kiselog mleka, kao i soka od polovine limuna.
Nakon što se čorba prohladila, uzmite od nje 4-5 kutlača i dodajte u zapršku, mešajući dobro.
Ovu smesu dodajte u čorbu u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Začinite solju i biberom.
Čorbu vratite na ringlu i ostavite da vri još 2-3 minuta.
Pileća čorba (keto recept) je gotova.