Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Pasulj sa kiselim kupusom u šerpi

Pasulj sa kiselim kupusom u šerpi

Pasulj sa kiselim kupusom u šerpi
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Uživajte u ovom ukusnom tradicionalnom bugarskom jelu - pasulju sa kiselim kupusom u šerpi."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g
  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • ulje - 6 kašika
  • crni luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 2 kašike
  • paradajz - 3/4 kašičice mlevenog paradajza iz konzerve
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj u hladnu vodu i ostavite ga da odstoji preko noći.

Sledećeg dana prolijte vodu i zamenite je novom.

Dovedite pasulj do ključanja i posle 2-3 minuta ponovo promenite vodu.

Ostavite da se potpuno skuva i kada je gotov, ocedite ga.

Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na vrelom ulju.

Dodajte alevu papriku i mleveni paradajz.

Nakon kratkog mešanja dodajte seckani kiseli kupus.

Dodajte čašu soka od kupusa i ostavite da se kupus skuva.

Na pola kuvanja dodajte kuvani pasulj i, po potrebi, još soli.

Uživajte u ovom ukusnom tradicionalnom bugarskom jelu - pasulju sa kiselim kupusom u šerpi.

Pogledajte još ukusnih jela od pasulja u đuvečari i proverite začine za kiseli kupus koji ga čine još ukusnijim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: