Speltin kolač Agnesa

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Speltin kolač Agnesa
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Veoma ukusni speltini kolači Agnesa - bez kalorija, ne brinite se da će vam se nešto zalepiti za butine"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 200 g
  • kravlji maslac - 250 g
  • smeđi šećer - 150 g, kristal
  • orasi - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 6 komada
  • šećer u prahu - 200 g
  • šećer - 3 supene kašike, kristal, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se podele na belanca i žumanca.

Maslac se ostavlja na sobnoj temepraturi da omekša, nakon čega se stavlja u posudu u kojoj će se smesa mešati.

Dodaje se smeđi šećer i veoma dobro se izmeša.

Belanca se mute u sneg u posebnoj posudi, nakon ćega se dodaju u krem od maslaca.

Veoma dobro se meša.

Brašno se meša u posebnoj posudi sa vanilom, nakon čega se dodaje u smes i veoma dobro se meša.

Polovina oraha se samelje, a druga polovina se izmrvi krupno, nakon čega se svi orasi dodaju u smesu.

Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogenizovana smesa.

Smesa se sipa u pravougaonu duboku tepsiju na papir za pečenje.

Peče se 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C, nakon čega se vadi iz rerne i ostavlja se na 10 minuta da se ohladi.

Žumanca se mute sa šećerom u prahu u krem mikserom na visokoj brzini.

Kolač sa orasima se premazuje kremom od jaja i posipa se šećerom za dekoraciju.

Ostavlja se na prohladno mesto kako bi se krem Agnese stegnuo, ne stavlja se u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: