Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečeni kukuruz

Pečeni kukuruz

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pečeni kukuruz
Fotografije: Nikolina Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Pečeni mlečni kukuruz arome maslaca - nema bolje đakonije. Vredi hiljadu, sto hiljada lajkova"

Potrebni sastojci

  • kukuruz - 3 - 4 kočnja
  • limun - 1/2 kašičice, narendana kora limuna
  • braon šećer - 80 g
  • soja sos - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • biber - so, po ukusu
  • so
  • maslac - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite kočnje kukuruza i isecite svaki na 3-4 dela.

Promešajte sve ostale sastojke i namažite dobro parčiće kukuruza tom marinadom. Ostavite da se mariniraju 2 sata u pokrivenoj posudi, rastresajući s vremena na vremen.

Nakon toga nanižite parčiće kukuruza na drvene ražnjiće i stavite ih na zagrejani roštilj. Mažite marinadom pomoću četke i vrtite da se zapeku ravnomerno.

Servirajte kukuruz dok je još topao, namazan maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: