Način pripreme
Za testo: U 150 ml mkakog mleka dodati izmrvljen kvasac, umešati šećer, jednu kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U rastvoren kvasac dodati 150 ml mlakog mleka, ulje, belance, jaje i izmešati.
Zatim dodati dve kašike brašna, posoliti, postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji sat vremena prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Na pobrašnjenu radnu površinu izručiti nadošlo testo, podeliti na deset delova, te oblikovati jufkice. Jufkice razviti oklagijom. Jednu jufkicu premazati otopljenim maslacem i tako slagati i premazivati četiri jufkice.
Završiti petom jufkicom koja se ne premazuje.
Oklagijom razviti u veći krug i iseći na dvanaest trouglova. Na svaki trougao staviti sir i uviti kiflice.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kiflice.
Isti postupak pripreme ponoviti i sa preostalih pet jufkica, maslacem i sirom. Ostaviti da odstoje dvadeset minuta.
Viljuškom razmutiti žumance i mleko, pa premazati kiflice, te ih posuti susamom.
Peći trideset minuta na 180 stepeni.
Pečene kiflice izvaditi it rerne i ostaviti da se prohlade.
Slane kiflice sa nadevom od sira servirati i poslužiti.