Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa piletom i krompirom i Bešamelom

Zapečeno jelo sa piletom i krompirom i Bešamelom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Zapečeno jelo sa piletom i krompirom i Bešamelom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Imaćete ukusan ručak ili večeru za 30 minuta - ovo zapečeno jelo sa piletinom i krompirom će povećati udobnost u vašem domu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pileći file - 500 g, skuvani
  • ulje - 60 ml
  • paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 100 g
  • sveže mleko - 1 l
  • kačakvalj - 150 g
  • himalajska so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • kurkuma
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulimo krompir i naseckamo ga na kolutiće.

Dodajemo himalajsku so i dobro izmešamo.

Uzimamo tepsiju, stavljamo papir za pečenje i počinjemo da ređamo krompir.

Dobro zalivamo uljem i stavljamo u rernu na otprilike 30 minuta.

Luk i paprike seckamo na ne mnogo krupne komade.

U tiganju zagrevmo ulje i u njega dodajemo luk.

Ostavljamo da se dinsta i nakon toga stavljamo paprike. Dobro izmešamo.

Nakon 10 minuta dodajemo i naseckano pileće meso.

U sve ovo dodajemo i začine po vašem izboru.

Ponovo izmešamo dodajući i paradajz pire i izmešamo.

Počinjemo da pripremamo sos. U kaseroli istopimo maslac u njega dodajemo i brašno. Tako pržimo 1, 2 minutu tako što postepeno sipamo mleko uz neprestano mešanje. Treba da se neprestano meša da se Bešamel ne bi pretvorio u grudvice.

Kuvamo dok se sam sos ne zgusti.

U njega dodajemo himalajsu so i crni biber i skidamo sa vatre.

Uzimamo tepsiju u koju ćemo ređati zapečeno jelo sa krompirom i počinjemo da ređamo ispečeni krompir koji smo prethodno odvojili na dva jednaka dela.

Kada poređamo prvi sloj, na njega sipamo pileću smesu.

Na piletinu sipamo i sos, a na njega ređamo i krompir koji smo ostavili,

Odozgo zapečeno jelo sa piletinom posipamo izrendanim kačkavaljem i stavljamo u prethodno zagrejanoj rerni da se peče.

Zapečeno jelo sa piletom i krompirom pečemo otprilike 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: