Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama

Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Definitivno ideja za večeru koju nismo probali - pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, šnicle (sa kožom)
  • crni biber - sveže mleven
  • spanać - 200 g, svež
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - otprilike 50 ml
  • bri sir - 180 - 200 g
  • sardele - 4 fileta
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite listove spanaća, odsecite drške, ako su debeli i ostavite u đevđiru da se dobro ocede od kapljica vode.

Pileće šnicle od buta istrljajte solju i biberom. Ostavite ih na sobnoj temepraturi na otprilike 20 minuta.

Zagrejte tiganj, dovoljno velik da u njega stanju dve šnicle. Stavite malo maslinovog ulja i stavite meso sa kožom na dole. Pecite u umerenoj rerni dok kožica ne postane zlatkasta i hrskava.

Onda okrenite piletinu i sa druge strane. Meso od bataka traži dugačku termičku obradu u poređenju sa pilećim grudima, zato imajte strpljenja.

Za to vreme koristima kako biste napravili spanać koji ćemo sotirati. Na susednoj ringli zagrejte ostalo maslinovo ulje i stavite spanać (po želji možete da ga prethodno iseckate). Nakon otprilike minutu dodajte čenove belog luka naseckane na kriškice i izmešajte.

Kada obim listova opadne i beli luk prijatno zamiriše, skinite sa vatre. Želimo da spanać sačuva svoju svežu boju, zato ne smemo dugo kuvati, a nije ni potrebno. So se ne dodaje, s obzirom na to da je pile usoljeno, a posle se stavljaju i sardele koje su takođe dosta slane.

Kada su i šnicle dobro ispečene, pređite na oblikovanje porcija (ovde su količine za dve porcije, ali ih uvek možete povećati).

Stavite po jednu pileću šniclu i odozgo poređajte kriške brija, da bi se istoplile (ponekad ovo radim dok su još na vatri). Obilno pokrijte sotiranim spanaćem, nakon toga još jedan red Bri sira i na kraju po dve sardele odozgo.

Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: