Šubarice

VecaVeca
Šef kuhinje
7123982k3349
Šubarice
Fotografije: Veca
1 / 3
10/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Šubare su ponovo vraćaju u modu"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • šećer - 8 kašika
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 2 kašike
  • mleko - 20 kašika
  • ulje - 7 kašika
  • brašno - 20 kašika
  • Za fil
  • šećer u prahu - 150 g
  • mleko - 500 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • margarin - 200 g
  • gustin - 5 kašika
  • Za valjanje
  • kokos - po potrebi
  • Za čokoladnu glazuru
  • ulje - 2 kašike
  • čokolada za kuvanje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Žumanca i belanca odvojiti, pa belanca umutiti mikserom i odvojiti sa strane.

U žumanca dodati šećer, umutiti mikserom, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo.

Zatim uliti ulje i mleko i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.

Pripremljenu smesu postepeno dodavati u umućena belanca i lagano izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu usuti u uljem podmazan i brašnom posut pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi, pa je premazati mlekom i okruglom modlom vaditi krugove.Svaki krug preseći na pola.

Za fil:Odvojiti 100 ml mleka sa strane, a ostatak mleka i šećer u prahu staviti u šerpu, a zatim na vatru da provri.

U odvojenih 100 ml mleka razmutiti gustin, pa kada se ukuva skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji prekriveno prividnom prianjajućom folijom dok se dobro ne ohladi.

Mikserom umutiti margarin, sastaviti sa ohlađenom smesom i dobro sjediniti mikserom.

Na jedan deo kruga od kore naneti fil, zatim preklopiti drugim krugom, pa kolač premazati filom svuda u krug, a zatim uvaljati u kokos.

Za čokokadnu glazuru:

Ulje usuti u šerpu, dodati čokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice i otopiti na pari.

Po jednu kašičicu čokoladne glazure naneti na gornji deo šubarica i ostaviti u frižider da se stegnu.

Šubarice složiti na tacnu i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: