Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleća džigerica sa lukom i šljivama

Teleća džigerica sa lukom i šljivama

Potrebitel#326781Potrebitel#326781
Početnik
1414
Teleća džigerica sa lukom i šljivama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Interesantan sklop ukusa, koji će vas prijatno iznenaditi."

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • džanarike - 10 kašika iz konzerve
  • ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • karanfilić - 1 - 2 komada
  • piment - nekoliko zrna
  • bujon - teleći, na kocke, po ukusu
  • blitva - nekoliko listova
  • ljute paprike - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Odmerimo i očistimo teleću džigericu. Skuvamo je sa solju i karanfilićem oko 15 minuta i isečemo na male zalogaje.

U tiganju ispržimo isečen luk dok ne omekša.

Dodajemo zalogaje džigerice i iseckane šljive, oko 10 minuta.

Dodajemo i deo začinjenog bujona, pri čemu je dobro da tiganj bude sa poklopcem.

Na kraju serviramo džigericu na tiganju sa svežim listovima blitve i ljutom paprikom.

Teleća džigerica sa lukom i šljivama - jedna interesantna i veoma ukusna kombinacija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: