Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa krompirom u rerni

Pečena jagnjetina sa krompirom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečena jagnjetina sa krompirom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Pečena jagnjetina sa krompirom u rerni je obavezan recept za svaki Vaskršnji ručak"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 2 kg
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • beli luk - 6 čenova
  • krompir - 1 kg
  • vino - 1/2 šolje, belo
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • origano - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • crni biber
  • čubar - za krompir
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo ulje, presovani beli luk, svež i stino naseckan ruzmarin, origano i majčinu dušicu.

Sve ovo veoma dobro izmešam.

Jagnjetina koju smo naseckali na porcije prvo istrljamo crnim biberom i solju po ukusu, a zatim - gotovom smesom.

Krompir ogulimo i naseckamo raspoređujući ih po dnu tepsije.

Posolimo ih i posipamo čubrom.

Odozgo stavljamo jagnjetinu, dodajemo belo vino i vodu.

Gusto pokrivamo posudu aluminijumskom folijom i stavljamo jagnjetinu sa krompirom u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 °C na otprilike 2 sata.

Kada isteče ovo vreme, skidamo foliju i zapečemo pečenu jagnjetinu sa krompirom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: