Janija od koprive sa bulgurom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Janija od koprive sa bulgurom
Fotografije: Veselina Konstantinova
01/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Sjajan prolećni recept sa koprivom, koji će vas napuniti vitaminima i raspoloženjem!"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 400 g
  • bulgur - 150 g
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • luk - 1 srednja glavica
  • praziluk - 2 struka (samo beli deo)
  • brašno - 1 kašika
  • sušeni začin od povrća
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite koprivu pažljivo i operite je obilno pod tekućom vodom.

Stavite je u šerpu, pokrijte je vodom i skuvajte dok ne omekša.

Oljuštite luk i isecite ga na sitno.

Izdinstajte u maslinovom ulju, dodajte alevu papriku, začin od povrća i oceđenu koprivu. Mešajte i kuvajte 2-3 minuta.

Dodajte opran bulgur, začinite solju. Procedite bujon od koprive i dodajte ga u ostale sastojke u šerpi.

Ostavite janiju od koprive da se krčka na laganoj vatri oko 30 minuta.

Razmutite brašno u kašicu i zgusnite zdravu janiju.

Janija od koprive sa bulgurom je veoma korisna.

Možete da je servirate sa kiselim mlekom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: