Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići sa maslacem i belim lukom

Hlepčići sa maslacem i belim lukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Hlepčići sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Zamenite običan hleb aromatičnim hlepčićima sa maslacem i belim lukom, bićete zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi (7g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 200 ml
  • za mazanje
  • maslac - 3 - 4 kašike
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, šećer, so). Promešajte i oformite udubljenje.

Zagrejte blago vodu i sveže mleko. Dodajte ih u suve sastojke zajedno sa maslinovim uljem.

Zamesite meko testo. Ako je beophodno dodajte još malo brašna za dodatno mešenje.

Namažite testo uljem. Stavite ga u posudu i pokrjte folijom za čuvanje da udvostruči svoj obim.

Istopite maslac i pomešajte ga sa sitno isečenim belim lukom.

Naraslo testo podelite na 8 delova. Od svakog oblikujte fitilj i zavežite ga u čvor, da se dobije hlepčić. Možete da oformite i lopte koje blago pritisnete.

Namažite hlepčiće maslacem od belog luka i ostavite da ponovo narastu. Možete i u rernu da stavite na 30-40 stepeni.

Stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Hlepčići sa maslacem i belim lukom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: