Način pripreme
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, šećer, so). Promešajte i oformite udubljenje.
Zagrejte blago vodu i sveže mleko. Dodajte ih u suve sastojke zajedno sa maslinovim uljem.
Zamesite meko testo. Ako je beophodno dodajte još malo brašna za dodatno mešenje.
Namažite testo uljem. Stavite ga u posudu i pokrjte folijom za čuvanje da udvostruči svoj obim.
Istopite maslac i pomešajte ga sa sitno isečenim belim lukom.
Naraslo testo podelite na 8 delova. Od svakog oblikujte fitilj i zavežite ga u čvor, da se dobije hlepčić. Možete da oformite i lopte koje blago pritisnete.
Namažite hlepčiće maslacem od belog luka i ostavite da ponovo narastu. Možete i u rernu da stavite na 30-40 stepeni.
Stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Hlepčići sa maslacem i belim lukom su gotovi.