Način pripreme
Brašno usuti u dublju posudu i po sredini napraviti udubljenje. U udubljenje usuti mlako mleko, zatim dodati kvasac, vanilin šećer, šećer i po sredini promešati, pa ostaviti da odstoji pet minuta.
Nakon toga dodati jogurt, mlaku vodu i promešati, pa usuti ulje. Od ulja odvojiti dve kašike koje će trebati za kasnije. Dodati so, pa mešati varjačom dok može, a zatim pouljanim rukama zamesiti mekše testo.
Pri kraju mešenja testa dodati one dve kašike ulja koje ste odvojili sa strane, premesiti testo i ostaviti da naraste prekriveno čistim kuhunjskom krpom.
Radnu površinu posuti brašnom i izručiti nadošlo testo i podeliti na četiri dela. Svaki deo testa premesiti oblikujući jufkice. Oklagijom razviti jufkicu u oblik pravougaonika i iseći na dvanaest delova.
Svaki deo testa nadevati džemom ili kremom, a možete kao što sam ja radila, a to je da šest delova nadenete džemom, a preostaih šest kremom.
Lepo spojiti krajeve testa, podviti i poređati u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem.
Mleko i jaje razmutiti viljuškom i premazati buhtle.
Peći 25 minita na 180 stepeni.
Pečene buhtle izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Veoma mekane buhtle posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Pošto je testo univerzalno možete nadevati i slatkim, a i slanim nadevom. Ukoliko Vam nije potrebna sva količina testa, pošto dosta ima, preostala tri dela testa stavite u zasebne najlon kese, dobro zavežite i odložite u zamrzivač, pa po potrebi odmrznite i nadevajte nadevima po svom izboru. Prijatno!