Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Sočna i krhka teletina u voku

Sočna i krhka teletina u voku

TeazYTeazY
Početnik
15
Sočna i krhka teletina u voku
Fotografije: TeazY
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Za garnirung sočne i krhke teletine u voku koristimo skuvan pirinač, po mogućstvu basmati."

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, za kuvanje
  • zelena paprika - 1 komad
  • mladi luk - 1 komad (pera)
  • beli luk - 4 čena
  • biber - 4 prstohvata
  • luk - 1 komad, crni
  • susamovo ulje - 2 kašike
  • soja sos - 4 kašike
  • šećer - 1 prstohvat
  • pšenično brašno
  • susam - za posipanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo teletinu na tanke parčiće i uvaljamo u pšenično brašno, papriku sečemo na tanke žilijene i mladi luk - na ne mnogo sitne parčiće.

Zagrevamo vok, dok ne počne da izlazi beli dim, i stavljamo ulje.

U zagrejano ulje sipamo teletinu i nakon tridesetak sekundi dodajemo papriku i mladi luk, dok mešamo postepeno, da se meso ne zalepi, pržimo dok meso ne promeni boju.

Izvadimo iz tiganja i ostavljamo sa strane.

U preostaloj masnoći zapržimo beli luk i biber kratko i vraćamo meso i povrće, dodajemo soja sos, susamovo ulje, prstohvat šećera i nakon par sekundi jelo je gotovo.

Serviramo na crnom luku isečenom na šajbne i posipamo susamom.

Za garnirung sočne i krhke teletine u voku koristimo skuvan pirinač, po mogućstvu basmati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: