Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Krhka teletina sa ružama od krompira

Krhka teletina sa ružama od krompira

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Krhka teletina sa ružama od krompira
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pustite mašti na volju, jer hrana pripremljena sa mnogo ljubavi i želje uvek je ukusnija"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • roze vino - 1 šolja
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 zrna
  • biber - 6 zrna
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • kora od banane - četvrtina
  • sos gurme - 1 paketić
  • krompir - 4 komada
  • crni paradajz - 4 komada
  • mlečni krem - 1 kutija, prirodan
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće krhko meso od maldog teleta se iseče na kocke i zaprži se u tiganju sa vrelim uljem, da se zarumeni i glazira. Prečiva se jednom čašom roze vina i ostavlja pod poklopcem da se krčka na tihoj vatri.

Dodaju se dva lovorova lista, piment i biber u zrnu, izdrobi se jedna kocka bujona od povrća i isečena četvrtina kore jedne banane.

Meša se s vremena na vreme i kuva se dok ne ispari vino.

Pri serviranju porcije teleće meso se preliva gurme sosom od guščije džigerice. To je proizvod od masnoće koji možete da nađete u većim marketima, koji se sprema prema uputstvu opisanom na pakovanju. Može da se zameni belim sosom - pitanje ukusa.

Garnirung može da da lepši izgled našem telećem mesu, stavljajući do njega malo ruža od krompira.

Za garnirung ruže od krompira:

Krompiri, oljušteni i oprani, se iseku na listiće kao tanak čips, posipaju se solju i ostavljaju da odstoje desetak minuta da omekšaju. Ocede se na kuhinjskom ubrusu, nakon čega se od krugova oblikuju ruže.

U osnovu se zabodu polovine čačkalice. Ruže se spuste u zagrejano duboko ulje, prže se dok ne dobiju zlatastu boju, a nakon toga se stavljaju na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću.

Crnom paradajzu Kumato se izdubi unutrašnjost i napuni se po jednom kašikom prirodnog mlečnog krema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: