Način pripreme
Teleće krhko meso od maldog teleta se iseče na kocke i zaprži se u tiganju sa vrelim uljem, da se zarumeni i glazira. Prečiva se jednom čašom roze vina i ostavlja pod poklopcem da se krčka na tihoj vatri.
Dodaju se dva lovorova lista, piment i biber u zrnu, izdrobi se jedna kocka bujona od povrća i isečena četvrtina kore jedne banane.
Meša se s vremena na vreme i kuva se dok ne ispari vino.
Pri serviranju porcije teleće meso se preliva gurme sosom od guščije džigerice. To je proizvod od masnoće koji možete da nađete u većim marketima, koji se sprema prema uputstvu opisanom na pakovanju. Može da se zameni belim sosom - pitanje ukusa.
Garnirung može da da lepši izgled našem telećem mesu, stavljajući do njega malo ruža od krompira.
Za garnirung ruže od krompira:
Krompiri, oljušteni i oprani, se iseku na listiće kao tanak čips, posipaju se solju i ostavljaju da odstoje desetak minuta da omekšaju. Ocede se na kuhinjskom ubrusu, nakon čega se od krugova oblikuju ruže.
U osnovu se zabodu polovine čačkalice. Ruže se spuste u zagrejano duboko ulje, prže se dok ne dobiju zlatastu boju, a nakon toga se stavljaju na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću.
Crnom paradajzu Kumato se izdubi unutrašnjost i napuni se po jednom kašikom prirodnog mlečnog krema.