Način pripreme
šolja = 150 ml
Za ove ukusne pogačice sa koprivom neophodno je prvo da očistite, operete, dobro, a nakon toga blanširate koprivu u kipućoj vodi minut, dva.
Nakon toga odmah je stavite u posudu sa hladnom vodom i ledom, da prestane proces kuvanja i da se sačuva lepa zelena boja.
Čim odstoji nekoliko minuta u hladnoj vodu, ocedite koprivu i stavite je u blender zajedno sa jajima. Sameljite u glatku konzistenciju.
Nakon toga prebacite smesu u činiju i dodajte ulje, so, kiselo mleko, pomešano sa sodom i fino izrendani sir Grana Padano.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i počnite da ga dodajete u porcijama, mešajući kašikom.
Potrebno je da se dobije meko i lepljivo testo.
Testo nisam meslika, sve sam zamešala kašikom.
Pokrijte posudu za pečenje papirom za pečenje, koristila sam pleh od rerne.
Namažite ruke sa malo ulja i oblikujte male pogačice od testa.
Poređajte ih u posudu za pečenje i ostavite da odstoje 10-15 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pecite sveže hlepčiće oko 30 minuta, dok se blago ne zapeku.