Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Domaći veganski kačkavalj

Domaći veganski kačkavalj

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Domaći veganski kačkavalj
Fotografije: Liudmila
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Veganski kačkavalj ide veoma dobro uz špagete, a što da ne i preko kriške sa ljutenicom?"

Potrebni sastojci

  • laneno brašno - 1/4 šolje
  • brašno od heljde - 1/4 šolje ili od leblebija
  • kvasac - 4 kašike
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
  • ulje - za mazanje posude
* merne jedinice

Način pripreme

Spremila sam ovaj aromatični domaći veganski kačkavalj veoma brzo i jednostavno. Bez koštunjavog voća i bez masnoća. Evo kako!

Prvo sam stavila suve sastojke u posudu, brašno od heljde, brašno od lanenog semena, so, origano i kvasac.

Dodala sam u njih polovinu vode. Promešala sam u gustu kašu.

Drugu polovinu vode sam zagrejala u tiganju sa nelepljivim dnom i kad je počelo da vri, dodala sam kašu uz neprestano mešanje.

Energično sam mešala da se smesa odlepi od tiganja. To se desi brzo, skupi se u loptu.

Prethodno sam namazala jednu posudu, može i kutiju, sa malo ulja, nakon toga sam sipala unutra naš veganski kačkavalj i odozgo zagladila mokrom rukom, pazite - vruće je.

Nakon što se potpuno ohladilo izvadila sam iz posude i spremno je za konzumaciju.

Ima ukus origana i kvasca.

Meni je ukus sličan tofuu.

Beleška: Možete da koristite samo brašno do leblebija umesto do heljde i lana! Meni se čini mnogo dobra ideja da se koristi kašičice kurkume za lepu boju. Sledeći put ću probati.

Veganski kačkavalj ide veoma dobro uz špagete, a što da ne i preko kriške sa ljutenicom?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: