Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama, krem sirom i kiselom pavlakom

Čizkejk sa jagodama, krem sirom i kiselom pavlakom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čizkejk sa jagodama, krem sirom i kiselom pavlakom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
11
"Čizkejk sa jagodama i kiselom pavlakom - božanstven desert koji odlazi pravo u srce."

Potrebni sastojci

  • keks sa maslacem - 2 šolje
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - 50 g
  • krem sir - 250 g, na pimer Filadelfija
  • jagode - 300 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 300 ml
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • voda - 3 supene kašike, hladna
  • kravlji maslac - 75 ml, istopljeni
  • jagode - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Čizkejk sa jagodama je klasičan desert kog svi vole.

Prvo sameljemo keks sa maslacem u kuhinjskom blenderu.

U njih dodajemo istopljeni maslac i mešamo dok se ne dobije homogenizovana smesa.

Smesu raspoređujemo u tepsiju sa padajućim dnom dobro pritiskajući ka dnu.

Stavljamo u frižider da se stegne.

Želatin potopimo u hladnu vodu i promešamo ga, ostavljajući sa strane.

Krem sir, pavlaku i šećer stavljamo u posudu i mešamo dok se ne dobije homogenizovana smesa i nju stavljamo u frižider.

Počinjemo da pripremamo smesu od jagoda tako što u šerpicu stavljamo jagode, dodajemo šećer i vodu.

Ostavljamo da se kuvaju dok se šećer ne istopi i jagode ne omekšaju.

Lagano pasiramo viljuškom i sipamo limunov sok.

Sve ovo procedimo, dodajemo namočeni želatin i mešamo dok se ne istopi.

Blago ohladimo.

Vadimo prsten sa smesom za keks i ravnomerno raspoređujemo smesu od krem sira i pavlake i ponovo vraćamo na 10 minuta u frižider.

Kada vidimo da se dobro ohladilo, odozgo stavljamo i treću smesu sa jagodama.

Ponovo stavljamo u frižider dok se u potpunosti ne ohladi, to traje otprilike sat vremena.

Naš čizkejk odozgo ukrašavamo svežim voćem.

Čizkejk sa jagodama, krem sirom i kiselom pavlakom - božanstven desert, koji odlazi pravo u srce.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: