Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa bundevom i jabukama bez pečenja

Torta sa bundevom i jabukama bez pečenja

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Torta sa bundevom i jabukama bez pečenja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ukusna torta sa keksom i puno voća Veličanstvena je"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje sa maslacem (170 g)
  • bundeva - 2 velika komada (oljuštena i narendana)
  • jabuke - 2 komada, sorta Golden superb
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 50 g
  • cimet - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/4 kašičice u prahu
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • rum - 1 kašika
  • pomorandže - 1 kom., kora
  • orasi - 100 g
  • brusnice - 100 g osušene
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 175 g Philadelphia
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašike
  • vanila - 2 komada (po 0, 2 g)
  • kora od pomorandže - 1/4 kašičice
  • za posipanje
  • keks - 5 - 6 komada
  • kakao - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i narendajte bundevu i jabuke. Stavite ih u šerpu zajedno sa maslacem, šećerom i 1 šoljom vode. Kuvati na tihoj vatri dok voda ne ispari.

Skloniti sa ringle i dodati rendanu koru pomorandže, orahe, brusnice i začine. Promešajte i ostavite da se smeša potpuno ohladi.

Za to vreme napravite krem. Pomešajte kiselu pavlaku, krem sir i šećer u prahu. U dobijeni krem dodajte vanilu i koru pomorandže. Promešajte.

U formu sa dnom koje se može skinuti (20 cm) staviti malo krema i ravnomerno rasporediti po dnu. Po vrhu poređajte gusto keks.

Stavite 1/2 smese sa jabukama i bundevom i na nju - pola krema. Stavite drugi sloj keksa, ponovo fil i na kraju završite kremom.

Stavite tortu u frižider najmanje sat vremena.

Zatim je pospite mešavinom izmrvljenog keksa, kakaa i cimeta.

Dobro je ako keks torta odstoji u frižideru još nekoliko sati.

Uživajte!

Torta sa bundevom i jabukama bez pečenja je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: