Čizkejk sa kuahadom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čizkejk sa kuahadom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Brz i veoma lak za pripremu, čizkejk sa svežim jagodama Uživajte u njemu"

Potrebni sastojci

  • osnova
  • keks - 160 g
  • maslac - 70 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • krem
  • maskarapone - 250 g
  • skir - 200 g, prirodan
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • kuahada - 1 pakovanje (12 g)
  • jagode - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite masalc i sameljite keks.

Pomešajte ih i dodajte u njih kakao. Promešajte dobro i prebacite smesu u kalup sa ivicama koje se skidaju - 18 - 20 cm.

Oblikujte koru (osnovu) čizkejka, pritiskajte.

Nakon toga stavite u frižider 30 minuta, a za to vreme pripremite krem.

Rastvorite paket kuahade u tečnoj pavlaci. Dodajte šećer i stavite da vatru da se ugreje i šećer rastopi.

U drugoj posudi pomešajte maskarpone i skir, treba da budu na sobnoj temperaturi i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Skir možete zameniti rikotom ili kiselom pavlakom.

Dodajte u njih toplu pavlaku lagano, mešajte.

Prelijte krem preko kore i vratite u frižider na nekoliko sati dok se ne stegne.

Nakon toga ukrasite čizkejk svežim jagodama i možete uživati.

Brz i veoma lak za pripremu, čizkejk sa jagodama, odličan za svaku prazničnu trpezu.

Čizkejk sa kuahadom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: