Način pripreme
U posudu se sipa 80 ml svežeg mleka. Zagreje se. U njega se dodaju kvasac i malo šećera. Razmuti se i ostavlja se da se aktivira na 10-15 minuta. U maloj posudici se odvajaju 2 supene kašike svežeg mleka. Ostalo mleko se sipa u posudu. Dodaju se šećer, šećerna vanila i maslac. Zagreje se.
U posudu miksera se razbijaju jaja, tako što se jedno žumance odvaja u posudicu sa svežim mlekom. Dodaje se malo ulja i meša se premazivanje milibrot kiflica. Jaja se umute. Dodaje se aktivirani kvasac i sveže mleko. Dodaje se i ulje. Muti se.
Brašno se proseje. Na mikser se stavlja dodatak za testo. Postepeno počinje da se dodaje brašno tako što treba da se mesi duže vreme. Dodatno se mesi rukom. Treba da se dobije meko milibrot testo. Posuda miskera se posipa brašnom i stavlja se testo. Ostavlja se na 2 sata na toplom da nadođe. Pomorandža se opere.
U testo se izrenda kora pomorandže. Premesi se sa uljem. Ostavlja se na još 2 sata da nadođe. Pripremaju se dve tepsije sa papirom za pečenje. Testo se deli na 3 jednaka dela. Svaki od njih se razvija u krug. Seče se na komade kao pica - 16 komada od svake lopte testa.
Svaki komad se lagano razvija u širinu kako bi se stavio nadev od braon tečne čokolade u široki deo komada i uvija se od širokog dela ka uskom. Na ovaj način se oblikuju milibrot kiflice i ređaju se u tepsije tako što se ostavlja dovoljno rastojanje između njih, zato što će narasti.
Isto se ponavlja sa celim testom tako što se na polovinu kiflica stavlja bela čokolada. Ostavlja se na još sat vremena da naraste do konačnog oblika. Premazuje se žumancem umućenim sa malo mleka i ulja. Po želji se posipa šećerom.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, otprilike 30 minuta u tepsiji. Milibrot kiflice sa belom i braon čokoladom su savršena varijanta za prijem manje porcije užitka.