Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići sa Maslacem»Pečurkice sa maslacem Pečurkice za Uskrs

Pečurkice sa maslacem Pečurkice za Uskrs

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Pečurkice sa maslacem Pečurkice za Uskrs
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
30/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
24
"Simpatične slatke pečurkice sa maslacem i kakaom - neodoljivo ukusne."

Potrebni sastojci

  • ulje - 50 g
  • skrob - 50 g, kukuruzni
  • vanilin šećer - 8 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 200 g
  • kravlji maslac - 120 g
  • šećer - 50 g
  • kakao - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Za kolačiće u duboku posudu stavljamo maslac, koji mora biti mekan.

U maslac dodajemo šećer u prahu koji smo prethodno prosejali.

Stavljamo po malo njega i mešamo špatulom kako bi moglo lepo da se usvoji.

Možemo da mutimo i mikserom.

Kada je već dodat šećer u prahu, stavljamo i vanilin šećer, ulje, kao i kukuruzni skrob koji dodajemo u porcijama.

Dobro izmešamo i počinjemo da dodajemo brašno u porcijama.

Po sredini dodajemo i prašak za pecivo.

Brašno treba da bude prosejano.

Kada dodamo i poslednje brašno, počinjemo da mesimo u posudi.

Proveravamo da li je gotovo tako što otkidamo samo testo i pravimo lopticu.

Ako se ne mrvi, znači da je gotovo.

Oblikujemo male loptice i ređamo ih u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje.

Između svake loptice ostavljamo rastojanje.

Da bismo oblikovali pečurkicu, potreban nam je nastavak za špric s kojim umačemo u kakaom, stavljamo po sredini i lagano pritiskamo.

Stavljamo gotove slatke pečurkice u rernu i pečemo dok ne budu gotove.

Kada ih izvadimo, posipamo kolačiće od maslaca šećerom u prahu po želji.

Kolačići sa maslacem Pečurkice za Uskrs mpžemo servirati sa ukrasom po izboru i poslužiti pored drugih uskršnjih kolačića.

Sa njima uskršnja trpeza će izgledati prolećno i još lepše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: