Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa patlidžanom i mocarelom

Lazanja sa patlidžanom i mocarelom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Lazanja sa patlidžanom i mocarelom
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Lazanja sa patlidžanom i mocarelom - jedinstvena kombinacija ukusa i aroma koju morate probati."

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 10 komada
  • patlidžani - 2 kom.da
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • mocarela - 250 g
  • za bešamel
  • kravlji maslac - 50 g
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice, u prahu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Lazanja sa patlidžanom i mocarelom - jedinstvena kombinacija ukusa i aroma koju morate probati.

Crni i beli luk sitno iseckajte, a patlidžane, pečurke i mocarelu iseckajte na tanke trake.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk, dodajte patlidžane i pečurke. Kuvajte, povremeno mešajući.

Posolite, pobiberite i ostavite da se skuva.

U međuvremenu pripremite bešamel. Stavljamo maslac u šerpu, nakon što se otopi dodamo brašno i posle minut dodajemo mleko u delovima uz stalno mešanje. Zatim posolite, dodajte biber i muškatni oraščić i kuvajte dok se sos ne zgusne.

Na dno odgovarajuće posude za pečenje stavite malo bešamel sosa, na njega rasporedite kore za lazanju, zatim mešavinu patlidžana i pečuraka i mocarelu. I tako dok ne završite sa proizvodima.

Sipajte oko 2 kašike na gornji sloj mešavine, mocarele i na kraju bešamel sosa.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta, pa skinite foliju i pecite lazanju još 15 minuta.

Izvadite vegetarijansku lazanju iz rerne, ohladite 15 minuta i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: