Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pužići»Pužići Sinabon sa suvim grožđem

Pužići Sinabon sa suvim grožđem

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Pužići Sinabon sa suvim grožđem
Fotografije: Juliya
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
15
"Pužići Sinabon sa suvim grožđem i cela kuća vam miriše na cimet"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 125 ml
  • šećer - 50 g
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • kravlji masalc - 30 g, rastopljen
  • so - 1/2 kašičice
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • brašno - 290 g
  • za nadev
  • šećer - 60 g
  • kravlji maslac - 30 g, mek
  • suvo grožđe - 50 g
  • cimet - 2 kašičice
  • za krem
  • krem sir - 150 g
  • kravlji masalc - 20 g, mek
  • šećer u prahu - 60 g
  • vino marsala - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte kvasac u mlako mleko i ostavite da se aktivira.

U veliku posudu stavite jaje, rastopljeni maslac, šećer, vanilin šećer i promešajte.

Dodajte mleko sa kvascem i ponovo promešajte.

Prosejte brašno sa solju, zamesite meko testo i ostavite da nadođe oko 2 sata.

Operite suvo grožđe i osušite.

Pomešajte šećer sa cimetom.

Gotovo testo razvucite na pravougaonik debljine oko 3-5 mm.

Ravnomerno namažite mekim maslacem.

Pospite šećerom i suvim grožđem.

Uvijte u rolat sa druže strane i isecite na 15 krugova uz pomoć konca.

Poređajte pužiće od testa u kalup za pečenje i ostavite da stoje 30 minuta.

Pecite francuski desert na srednjem nivou u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-30 minuta.

Za to vreme pripremite krem.

Umutite krem sir sa mekim masalcem i šećerom u prahu.

Dodajte vino Marsala (može i Bejlis liker ili Cointreau) i malo promešajte.

Izvadite puževe Sinabon iz rerne i pokrijte kreom dok su još topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: