Način pripreme
Sipajte kvasac u mlako mleko i ostavite da se aktivira.
U veliku posudu stavite jaje, rastopljeni maslac, šećer, vanilin šećer i promešajte.
Dodajte mleko sa kvascem i ponovo promešajte.
Prosejte brašno sa solju, zamesite meko testo i ostavite da nadođe oko 2 sata.
Operite suvo grožđe i osušite.
Pomešajte šećer sa cimetom.
Gotovo testo razvucite na pravougaonik debljine oko 3-5 mm.
Ravnomerno namažite mekim maslacem.
Pospite šećerom i suvim grožđem.
Uvijte u rolat sa druže strane i isecite na 15 krugova uz pomoć konca.
Poređajte pužiće od testa u kalup za pečenje i ostavite da stoje 30 minuta.
Pecite francuski desert na srednjem nivou u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-30 minuta.
Za to vreme pripremite krem.
Umutite krem sir sa mekim masalcem i šećerom u prahu.
Dodajte vino Marsala (može i Bejlis liker ili Cointreau) i malo promešajte.
Izvadite puževe Sinabon iz rerne i pokrijte kreom dok su još topli.