Način pripreme
Odaberite mlade tikvice, možete i da ih ne ljuštite.
Isecite tikvice na duge štapiće dužine oko 10 cm i debljine 1 cm.
Tikvice začinite solju po ukusu.
Pripremite smesu za pohovanje.
U posudi umutite 2 jajeta sa malo soli.
U drugu posudu stavite brašno, a u trećoj pomešajte kukuruzni griz i brašno, parmezan, so, biber, i vrhove suve mirođije.
Obložite pleh papirom za pečenje.
Uvaljajte svaki štapić prvo u brašno, posle u umućena jaja i na kraju u suvu smesu.
Poređajte ih u pleh rerne na malom razmaku jedan od drugog i prelijte sa malo ulja.
Stavite pohovane tikvice da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Servirajte ove ukusne i hrskave pohovane štapiće od tikvica sa mlečnim sosom sa belim lukom i čašom hladnog piva.
Prijatno!