Način pripreme
Dobro operite pileće batake. Očistite i oljuštite luk i krompir. Isecite krompir krupnije, a luk na tanak polumesec.
Beli luk odvojite na čenove i sklonite samo spoljašnju ljuspu, nemojte potpuno ljuštiti čenove. Po želji možete izgnječiti polovinu da puste aromu u piletinu sa krompirom.
Namažite dno širokog pleha sa tri kašike ulja. Stavite krompir i batake. Posolite i stavite začine.
Pomešajte vino, vodu, paradajz i vegetu. Prelijte sastojke plehu i lepo promešajte rukama da se sve ravnomerno rasporedi i da se zalepi po mesu i povrću.
Prelijte sa preostale tri kašike ulja, uvijte pleh sa piletinom i krompirom aluminijumskom folijom i stavite u rernu, ugrejanu na 170 stepeni na 1 sat.
Skinite foliju, stavite maslac odozgo i pecite pileće batake sa krompirom, lukom i belim vinom dok ne dobiju lepu boju.
Prijatno!