Način pripreme
U posudi pomešamo krem sir, jaja i šećer (60g) dok ne dobijemo homogenu smesu.
U drugu posudu sipamo mrvljene orahe i u njih dodajemo drugij 10 grama vanile, cimet kao i mrvljeni keks. U kaseroli rastopimo maslac.
Pripremamo pleh sa papirom za pečenje i preko stavljamo obruč za tortu. Namažemo dno i poređamo kore za pitu.
Ponovo namažemo masalcem. Posipamo delom smese od oraha i ponovo koru. Tako tri puta. Zvršavamo treći put sa orasima i sipamo smesu od krema, sira i jaja.
Odozgo ponovo stavljamo koru, posle namažemo masalcem i ponovo orahe. Tako dva puta.
Završavamo sa maslacem. Pečemo kolač sa korama za pitu u prethodno ugrejanoj rereni na 170 stepeni pečemo sat i 20 minuta.
Nakon što se ohladi prelivamo šećernim sirupom, koji smo napravili i posipamo pistaćima.
Baklava-čizkejk će se dopasti obožavaocima čizkejka, baklave i slatke pite.