Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Pečeni sos za meso

Pečeni sos za meso

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Pečeni sos za meso
Fotografije: Juliya
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pečeni sos za meso - najbolji prijatelj svake šnicle ili ćuftice"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • pečurke - 4 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • ljuta paprika - 1 komad, po želji
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • belo vino - 70 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće za sos očistimo, isečemo krupnije i stavljamo u posudu, pokrivamo alu folijom.

Prelijavamo maslinovim uljem i vinom.

Posolimo i uvijamo alu folijom.

Pečemo oko 30-40 minuta na 200 stepeni.

Pečeno povrće i deo sokoa iz pečenja prebacimo u blender.

Meljemo dok ne dobijemo željenu konsistenciju, dodajemo još sokova iz pečenja.

Posolimo sos za meso još ako je potrebno i začinimo biberom. Promešamo.

Pečeni sos za meso je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: