Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Puslice sa akvafabom

Puslice sa akvafabom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Puslice sa akvafabom
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
15
"Puslice sa akvafabom, mogu ih svi jesti i vegani i mesožderi"

Potrebni sastojci

  • akvafaba - 50 ml
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sok od limuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Provedite akvafabu (tečnost iz konzervisane kuvane leblebije) u duboku posudu.

Umutite mikserom na visokj brzini nekoliko minuta dok ne dobijete belu i gustu penu.

Postepeno dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i sok od limuna.

Nastavite da mutite mikserom na visokoj brzini oko 15-20 minuta.

Uz pomoć kašike oblikujte puslice na papiru za pečenje.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 100 stepeni oko 1 sat i 30 minuta.

Ostavite da se potpuno ohlade u rerni i nakon toga odlepite od papira.

Stavite puslice sa akvafabom u suvu posudu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: