Način pripreme
Kvasac se rasvori u mlakoj vodi, u koju smo stavili jednu kašičicu šećera. Kad kvasac nadođe, dodaje se so i maslinovo ulje. Dodaje se i prosejano brašno. Umesi se meko testo. Ako je potrebno dodajte se još brašna, dok ne prestane da se lepi po rukama. Uvije se u krpu i ostavlja da odstoji.
Desto se razvuče na debljinu oko 5-7 milimetara i stavlja se u pleh, prethodno namazan uljem. Uz pomoć viljuške testo se probode na nekoliko mesta.
Kora se namaže paradajz pireom. Masline se seku na krugove, kiseli krastavci i paprika na sitrno, rasporedi se ravnomerno preko pice. Iseče se takođe i oceđena tunjevina i kukuruz.
Pospe se malo maslinovog ulja, posipa se suv bosiljak. Pica se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pred kraj pečenja se posipa kačkavaljem i zapeče dok se ne rastopi.