Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa tunjevinom

Pica sa tunjevinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Pica sa tunjevinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
07/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ukus Italije se oseća u svakom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2 šolje
  • kvasac - 5 g, suvi
  • voda - oko 130 ml topla (ili smesa vode i svežeg mleka)
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • tunjevina - 300 g, iz konzerve
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • masline - 7 - 8 komada, zelene bez koštica
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • paprike - 1 komad
  • kukuruz - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje
  • bosiljak - suv
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rasvori u mlakoj vodi, u koju smo stavili jednu kašičicu šećera. Kad kvasac nadođe, dodaje se so i maslinovo ulje. Dodaje se i prosejano brašno. Umesi se meko testo. Ako je potrebno dodajte se još brašna, dok ne prestane da se lepi po rukama. Uvije se u krpu i ostavlja da odstoji.

Desto se razvuče na debljinu oko 5-7 milimetara i stavlja se u pleh, prethodno namazan uljem. Uz pomoć viljuške testo se probode na nekoliko mesta.

Kora se namaže paradajz pireom. Masline se seku na krugove, kiseli krastavci i paprika na sitrno, rasporedi se ravnomerno preko pice. Iseče se takođe i oceđena tunjevina i kukuruz.

Pospe se malo maslinovog ulja, posipa se suv bosiljak. Pica se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pred kraj pečenja se posipa kačkavaljem i zapeče dok se ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: