Vegan Tartar sos

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Vegan Tartar sos
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Probajte ovaj vegan tartar sos sa omiljenim jelima i nećete osetiti razliku"

Potrebni sastojci

  • akvafaba - 70 ml (iz konzerve kuvane leblebije)
  • ulje - 140 ml
  • senf - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • kiseli krastavčići - 3 komada, mali
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Vegan tartar sos je odgovarajuć za vegane i vegetarijance, može se konzumirati za vreme posta.

Sipajte akvafabu, ulje, senf, so i alevu papriku u visoku posudu i pasirajte oko minut sa dna, vucite nagore polako štapni mikser.

Prebacite dobijeni vegan majonez u posudu.

Isecite kisele krastavce na sitne kockice.

Izgnječite beli luk.

Dodajte sve sastojke u majonez i dobro umutite Tartar sos.

Ostavite vegan Tartar sos da se ohladi pre jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: