Način pripreme
Za pola kilograma mlevenog mesa smanjujem sve sastojke na pola.
U principu ih pravim od jednog kilograma, dobija se 20 ćuftica.
Moje mleveno meso je bili svinjsko i isto toliko goveđe (po 500 g)
Zamesimo mleveno meso sa navedenim sastojcima. Mleveno meso + 2 glavice luka, pasirani + 5 supenih kašika prezle + biber, mlevnei + čubar + 3 supene kašike senfa + 2 jajeta, cela + 4 supene kašike ulja.
Sve dobro promešamo viljuškom i oblikujemo ćuftice srednje veličine u plehu, obloženim papirom za pečenje.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni 30 minuta.
Posle okrećemo i pečemo još 15 minuta sa druge strane.
Budu ukusne i mekane ćuftice, lako se pripremaju.
Sočne ćuftice iz rerne štede vreme, ne prljam kuhinju, nema mirisa i imam vremena za nešto drugo.
Komentari