Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Haringa rolmops

Haringa rolmops

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Haringa rolmops
Fotografije: Juliya
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
84 min.
Porcije
4
"Pre serviranja isecite haringu rolmops na 2-3 dela."

Potrebni sastojci

  • haringa - 4 komada, usoljeni fileti
  • crveni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečena paprika šilja - 1/2 komada
  • voda - 500 ml
  • sirće - 90 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 komada
  • karanfilić - 3 komada (ružice)
  • biber - 5 komada (zrna)
  • cimet - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanak polumesec, a šargarepe na tanke trake.

U odgovarajuću šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, lovorov list, piment, karanfilić, biber, cimet i stavite na vatru.

Nakon što provri dodajte šargarepu i kuvajte 3 minuta.

Dodajet luk i sirće i kuvajte još 1 minut.

Skinite marinadu sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

Izvadite šargarepu i luk iz marinade i rasporedite preko svakog fileta haringe.

U jedan kraj svakog ribljeg fileta stavite parče pečene paprike.

Uvijte u rolate i učvrstite čačkalicom.

Poređajte uvijene rolate u duboki tanjir.

Prelijte rolnice ribe ohlađenom marinadom, pokrijte providnom folijom i stavite u frižide rna 12-24 sata.

Pre serviranja isecite haringu rolmops na 2-3 dela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: