Način pripreme
Jagode naseckajte na male kockice, stavite ih u posudicu, dodajte sok limete, pažljivo izmešajte i stavite ih u frižider.
U kaserolu sipajte vodu i šećer, stavite na ringlu dok ne uzavri, bez mešanja.
Ostavite da malo vri 5 minuta, dodajte balzamiko sirće i kuvajte još 4-5 minuta.
Za to vreme blendajte maline (po želji ih procedite kroz cediljku) i dodajte u karamel.
Ostavite na tihoj vatri da se krčka, uz mešanje dok se ne zgusti (otprilike 5 minuta).
U potpunosti ohladite.
U posudicu sa jagodama sipajte balzamiko sos karamel i pažljivo izmešajte.
Na odgovarajući tanjir stavite prsten, sipajte smesu i izravnajte.
Pažljivo skinite prsten, tartar od jagoda ukrasite kuglom sladoleda ili umućenom pavlakom i servirajte.
Tartar od jagoda sa balzamiko sos karamelom je veoma ukusan i savršen za leto.