Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Italijanske palačinke od tikvica

Italijanske palačinke od tikvica

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k219
Italijanske palačinke od tikvica
Fotografije: marcheva14
1 / 3
23/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Palačinke od tikvica serviramo sa kiselom pavlakom i posipamo sa malo naseckanog peršuna i mirođije."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje, sveže
  • mladi luk - 1 vezica, mladi
  • jaja - 2 komada, L
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • univerzalno brašno - otprilike 50 g (količina zavisi od tikvica)
  • so
  • crni biber - mleveni
  • još
  • kisela pavlaka
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Italijanske palačinke od tikvica koje podsećaju na ćuftice od tikvica.

Tikvice se izrendaju na krupno rende, posole se, izmešaju se i ostavljaju se na 5 - 7 minuta. Zatim se stavljaju u pamučnu krpu i veoma dobro se icede.

Ponovo se malo posole i ponovo se iscede pamučnom krpom. Pustiće dosta vode, otprilike 150 - 170 ml, može i malo više. Meni je teško da ih cedim u krpi, zato nakon što ih malo posolim stavljam ih u centrifugu za salate i zavrtim ih, pustiće vodu. Ponovo ih blago posolim, izmešam i ponovo ih zavrtim, ponovo će pustiti vodu, ali već će vidljivo biti dosta suve. PRebacuju se u posudu.

Viljuškom se mute jaja, dodaje se još malo soli i mleveni crni biber. Dodaju se u tikvice i meša se. Sledi brašno - u nekoliko navrata se dodaje, zato što će se proceniti koliko tačno je potrebno, može malo više od 50 grama, može i malo manje, sve zavisi od vlažnosti tikvica.

Ali neka se ima u vidu da smesa ne sme biti preterano suva i sipljiva, ako je takva, neće se dobiti palačinke od povrća. Treba da bude vlažna i elastična, generalno 50 g brašna je dovoljno. Za referencu na dnu posudu ne sme biti tečnosti.

Zagrevaju se otprilike 3-4 supene kašike maslinovog ulja u tiganju.

Zagrabi se od smese supenom kašikom i stavlja se u tiganj. Palačinke od tikvica se zaprže sa obe strane dok ne postanu zlatkaste.

Mini palačinke se vade i stavljaju se papirni ubrus da se ocedi masnoća.

Serviraju se sa kiselom pavlakom i posipaju se sa malo iseckanog peršuna i mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: