Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo od beskvasnog hleba sa povrćem

Zapečeno jelo od beskvasnog hleba sa povrćem

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Zapečeno jelo od beskvasnog hleba sa povrćem
Fotografije: Stanislava Valkova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Uživajte u zapečenom jelu od beskvasnog hleba sa povrćem, inspirisanim izraelskom kuhinjom."

Potrebni sastojci

  • beskvasni hleb - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • konzervirane pečurke - 150 g
  • so - 1/4 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • univerzalni začin - po ukusu
  • biljno ulje
  • voda - 150 ml, vrela
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi sitno izmrviti sav beskvasni hleb. Sipati ključalu vodu i ostaviti 5 minuta ispod poklopca da omekša.

Šargarepa se narenda na krupno, luk sitno isecka, pečurke se krupno iseckaju (konzervirane se ocede).

Na biljnom ulju u tiganju lagano propržite luk.

Dodajte šargarepu i pečurke. Ostavite nekoliko pečuraka nenarezanih za ukras. Pustite da se krčka 5 minuta. Ocedite vodu iz beskvasnog hleba koju nije upio i dodajte u šerpu.

Umutite jaja.

Dodati sadržaj u tiganj, posoliti, pobiberiti, začiniti, dobro promešati i probati ako je sve dovoljno.

Nauljite kalup i stavite sadržaj u njega. Poravnajte, ukrasite preostalim pečurkama. Pecite zapečeno jelo u rerni na 180 stepeni do kraja.

Uživajte u zapečenom jelu od beskvasnog hleba sa povrćem, inspirisanim izraelskom kuhinjom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: