Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo od povrća sa patlidžanima i paradajzom

Zapečeno jelo od povrća sa patlidžanima i paradajzom

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346153
Zapečeno jelo od povrća sa patlidžanima i paradajzom
Fotografije: Biserka Josifova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Počastite se aromatičnim pečenim jelom od povrća - šareno, ukusno - radost za oči i nepce"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada
  • tikvice - 2 - 3 komada
  • paprika - 2 komada, crvena
  • luk - 3 glavice
  • ulje - 2 kašičice
  • paradajz - 1 konzerva, na kocke
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • prezle - 1 - 2 kašike
  • kačkavalj - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Idejica za ručak!

Patlidžan se iseče na trake po dužini, posoli se i ostavlja da se ocedi. Tikvice se seku takođe po dužini, a paprike - na lente.

Luk se seče na kriške i dinsta se u ulju dok ne omekša, nakon čega se dodaje paradajz i kuva se dok ne ispari suvišna tečnost.

U posudu za pečenje se sipa sos, dodaje se povrće pri čemu se lepo ređa.

Prelije se sa malo ulja, posipa se solju, biberom i prezlama i peče se pod folijom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.

Sklanja se folija i zapečeno jelo od povrća se peče još 15 minuta.

Pečeni patldižan s paradajzom se posipa narendanim kačkavaljem i vraća se nazad u rernu dok se ne istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: