Način pripreme
Očistite trešnje od koštica i poređajte na dno pleha sa dnom koje se skida.
Stavite 4 supene kašike šećera u tiganj i karamelizujte.
Dodajte maslc i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Prelijte trešnje karamelom.
Umutite jaja dok ne dobijete penu uz pomoć miksera - dodajte šećer i nastavite da mutite.
Dodajte kiselo mleko i ulje.
Dodajte vanilu.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u tečne sastojke u delovima, pažljivo mešajte.
Gotovu smesu sipajte ravnomerno preko trešanja.
Pecite kolač sa trešnjama u prethodno ugrejanoj rereni, proverite čačkalicom za zube.
Ostaviteletnji kolač da se ohladi, okrenuvši ga na odgovarajućoj tacni.
Pažljivo sklonite obruč.
Pospite šećerom u prahu za raskoš!
Servirajte obrnuti kolač sa karamelizovanim trešnjama tako što ćete ga iseći na odgovarajuće komade.