Način pripreme
Prvo stavljamo vodu u šerpu da provri i stavljamo unutra pileće batake.
Čekamo tačno 30 minuta da postanu krti i odvajamo bujon.
U drugu šerpu stavljamo malo ulja na umerenu vatru i dodajemo luk.
Pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju i dodajemo pargarepu.
Pržimo i njih, da imaju malo vremena za obradu, dodajemo spanać i mešamo.
Nakon toga propržimo i pirinač sa svim sastojcima dok ne postane providan.
Kad sve bude gotovo, namažemo sa malo ulja pleh u kojem ćemo peći i sipamo smesu sa pirinčem, lukom, šargarepom i spanaćem.
Prelivamo bujonom od piletine i začinimo.
Pečemo piletinu sa pirinčem na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.
Stavljamo piletinu na kratko pre nego što bude gotov pirinač, da se pileći bataci sa pirinčem i spanaćem ne osuše.