Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Gratin»Gratin od tikvica sa parmezanom

Gratin od tikvica sa parmezanom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Gratin od tikvica sa parmezanom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Zlatan, ukusan i lak za pripremu, gratin od tikvica sa parmezanom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • beli luk - 1 čen
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • parmezan - 60 g
  • mleveni beli biber - ¼ kašičice
  • so - ½ kašičice
  • pšenično brašno - 1 supena kašika
  • tikvice - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvice sitno, pospite biberom i solju, promešajte i ostavite 20 minuta da se ocedi voda.

Sir izrendajte sitno i dodajte u tikvice.

Umutite jaja, mleko, izgnječeni beli luk i začine.

Namažite pleh za pečenje i pospite brašnom.

Sipajte smesu u pelh za pečenje.

Pecite gratin u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Po želji možete servirati sa salatom od crvenog paradajza.

Prijatno sa ovim zlatnim i aromatičnim gratinom od tikvica sa parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: