Način pripreme
Za ove ukusne i zdrave ćuftice od tikvica prvo sam oljuštila i narendala tikvice na krupno rende.
Posolila sam sa malo soli i ostavite da se ocede oko sat.
Nakon toga sam iscedila i dodala sve ostale sastojke i promešala kašikom.
Treba da se dobije gusta smesa, zato količina brašna može da varira.
Stavila sam papir za pečenje u veliku posudu za pečenje u blago namazala maslinovim uljem. Pomoću dve kašike sam uzimala smesu i oformila ćuftice.
Stavila sam na rastojanju jednu od druge, odozgo sam ih polila mlazom maslinovog ulja i stavila ćuftice od povrća da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok se nisu lepo zarumenele.
Servirala sam odmah sa kiselim mlekom, pomešanim sa belim lukom i mirođijom.
Brze, jednostavne i veoma ukusne pečene ćuftice od tikvica sa parmezanom.
Probajte!