Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Krem čorba od tikvica sa parmezanom

Krem čorba od tikvica sa parmezanom

Krasi A.S.Krasi A.S.
Šegrt
23693
Krem čorba od tikvica sa parmezanom
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Krem čorbu od tikvica sa parmezanom stavljamo na spisak omiljenih"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • krompir - 3 komada
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • parmezan - 100 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice, krompir i šargarepa se iseku i stavljaju da se kuvaju. Malo pre ngeo što su gotovi dodajemo i sitno isečen luk. Nakon što se skuva povrće, pasira se.

Dodajemo maslac dok je pasirano povrće još toplo. Dodaje se i sveže mleko. Može po želji da se razredi sa još malo bujona. U čorbu se narenda parmezan.

Čorbu od tikvica začinimo solju i biberom. Može da se dekoriše mladim lukom, sa nekoliko prženih tikvica i krutonima.

Krem čorba od tikvica sa parmezanom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: