Torta noisette

Korisnik#273643Korisnik#273643
Šegrt
8558207
Torta noisette
Fotografije: Korisnik#273643
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
12
"Noisette torta pleni i izgledom i ukusom"

Potrebni sastojci

  • Za koru je potrebno
  • jaja - 5 kom.
  • belanaca - 6 kom.
  • šećer - 100 g
  • čokolada u prahu - 100 g
  • tamna čokolada - 100 g (istopljena)
  • lešnici - 150 g (pečeni, usitnjeni)
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • Za krem je potrebno
  • žumanca - 6 kom.
  • šećer - 100 g
  • margarin - 250 g
  • tamna čokolada - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre napraviti krem od žumanaca i šećera na pari, kada su žumanca termički obrađena dodati 300 g lomljene čokolade i margarin. Sjediniti sve u homogenu smesu. Ostaviti da se hladi.

Napraviti koru od 5 celih jaja 6 belanaca, šećera, najpre ovo fino umutiti mikserom da jaja budu penasta, dodati čokoladu u prahu, istopljenu čokoladu, prašak za pecivo i 150 g pečenih lešnika.

Razliti u željeni kalup, moja torta je bila okrugla prečnika 26 cm. Obložtiti kalup pek papirom i peći u zagrejanoj rerni 180 stepeni 35 min. U zavisnosti od vašeg kalupa i debljine torte pecite manje ili više dok kora ne bude gotova.

Pošto se kora prohladi, iseći je na 4 korice. Filovati tortu korica, krem, korica, krem, na kraju premazati tortu preostalim kremom.

Noisette tortu dekorišite po želji. Ja sam dekorisala mlevenim lešnicima i celim lešnicima sa kupovnim ferrero kuglicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: