Način pripreme
Za šnicle - 2 kilograma plećke, pola kilograma šampinjona, mladi beli luk, so, biber, vino, ulje i 2 kašike brašna.
Pažljivo isečemo plećku, posolimo i pobiberimo, ostavimo da odstoji oko 30 minuta.
Zagrejte ulje u tiganju i zapecite komade plećke, prethodno uvaljane u brašno. U đuvečaru stavljamo šnicle i malo proprženih pečuraka - dok se đuvečara ne napuni ili dok ne ponestane mesa.
U ulje od prženja mesa stavite dve-tri kašike brašna i dodajte oko 200 ml vina. Razblažite do tankog bešamela sa vinom. Prelijte preko svinjetine u đuvečari.
Zatvorite poklopac i kuvajte na 200 stepeni oko 2 - 2 i po sata.
Za pirinač 1 šolja pirinča, 3 šolje vode, so, biber, ulje i kada provri – oko 10 – 13 minuta na laganoj vatri.
Zatim ostavite pokrivenu posudu bez otvaranja oko 15 minuta. U dubokom tiganju na ulju zagrejte kukuruz i grašak iz konzerve, dodajte pirinač i malo promešajte.
Zelena salata je šareni dodatak receptu za svinjske šnicle u đuvečari.