Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šniclice sa pečurkama i topljenim sirom

Svinjske šniclice sa pečurkama i topljenim sirom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Svinjske šniclice sa pečurkama i topljenim sirom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Znate šta - šnicle bez topljenog sira i pečuraka, nisu nikakve šnicle"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg
  • pečurke - 150 g, blanširane
  • topljeni sir - 3 trougla
  • paradajz - 1 komad
  • marinada
  • belo vino - 1 - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • kari - 1 kašičica
  • sirće - 2 supene kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • beli luk - 2 prstohvata u prahu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke sa marinadu pomešajte u dubokoj posudi. Ooperite šnicle, ocedite dobro, izlupajte i potopite u marinadu. Pokrijte folijom i ostavite na hladnom 3-4 sata. Posle ih izvadite iz marinade i poređajte u odgovarajuću pleh.

Pečurke operite i ocedite. Secite na male komade i poređajte na šnicle.

Topljeni sir isecite na kockcie i takođe ravnomerno rasporedite odozgo. Prelijte preostalom marinadom.

Pleh porkijte folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

20 minuta pre nego što budu gotovce, skinite foliju, poređajte paradajz, isečen na polumesece i pecite. Neka vam je slatko.

Svinjske šniclice sa pečurkama i topljenim sirom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: