Način pripreme
Mladi luk očistite od pera, operite i sitno iseckajte.
Stari luk oljuštite i secite na polumesec.
Masline secite na pola.
Pečene paprike secite na kockice.
Pečurke oljušite i isecite na kriške.
U dubokom tiganju ugrejte ulje i u njega stavite sve satojke za nadev, osim paprika, one su pečene i nije potrebno da se obrađuju.
Ostavite da se dinstaju, nakon toga dodajte paradajz i začine.
Dok se nadev priprema, kačkavalj izrendajte na fino rende, a mocarelu secite na kockice. U posudi pomešajte dve vrste krem sira i majonez i dobro promešajte.
Nakon što nadev bude gotov, na njegovo mesto stavite tiganj za palačinke da se ugreje.
Uzmite jednu tortilju, namažite krem sirom, stavite nadev u sredinu, malo pečenih paprika, kačkavalj, mocarelu i dobro zatvorite.
U ugrejani tiganj stavite malo maslac i pecite tortilje sa obe strane.
Isto uradite i sa preostalim punjenim tortiljama.
Ukusne punjene tortilje - izuzetno brzo, ukusno i jednostavno jelo za obožvaoce buritosa i takosa.