Način pripreme
Za nadev:
Na ulju upržiti sitno naseckane luk, šargarepu i povrtni začin. Upržiti i mleveno meso (dok ne postane mrvičasto) ili usitnjeno svinjsko meso. Dodati alevu papriku (1/2 kašike) i jedan narendani paradajz, pirinač, čubar, biber i soja sos. Dodati i vodu, u odnosu pirinač:voda = 1:3. Kuvati uz neprestano mešanje dok jelo ne bude skoro gotovo (ne mnogo gust, kremast rižoto).
Za sos:
Dno tave prekriti narendanim svežim paradajzom ili paradajzom iz konzerve, uljem, kašikom aleve paprike, solju (ili pilećim bujonom ili povrtnim začinom), i biberom. Ukoliko Vam je ostalo nadeva, sipajte i njega, i dodati nekoliko čena naseckanog belog luka ili belog luka u prahu. Punjene paprike naređati u tavu, i preliti vodom (do 2/3 tave, da se ne ljulja). Peći u zagrejanoj rerni (250 stepeni) dok paprike ne budu gotove. Izvaditi i preliti prelivom. Vratiti u rernu da se peku još 10 minuta.
Presečeni preliv:
Umutiti brašno sa kiselim mlekom. Dodati jaja i preliti gotove paprike. Sveži peršun koristiti za dekoraciju.
Prijatno!