Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Veoma ukusne punjene paprike

Veoma ukusne punjene paprike

Svetlana LazarovaSvetlana Lazarova
Početnik
86462
Veoma ukusne punjene paprike
Fotografije: Svetlana Lazarova
1 / 8
10/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Jedan od najuobičajenih tradicionalnih recepata za punjene paprike, ali u majstorskom izvođenju Svetlane. Jednom rečju - raskoš"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g ili svinjetina
  • paprika - 10 - 12 kom., očišćenih i srednje veličine
  • pirinač - 1 šolja, velika
  • univerzalni začin - 2 kašike povrtnog začina ili pilećeg bujona
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 - 2 kom.
  • paradajz - 5 - 6 kom.
  • aleva paprika - 1 i 1/2 kašike
  • čubar
  • biber
  • ulje
  • soja sos
  • beli luk - 1 - 2 čena, ili beli luk u prahu
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • jaja - 2 kom.
  • so - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev:

Na ulju upržiti sitno naseckane luk, šargarepu i povrtni začin. Upržiti i mleveno meso (dok ne postane mrvičasto) ili usitnjeno svinjsko meso. Dodati alevu papriku (1/2 kašike) i jedan narendani paradajz, pirinač, čubar, biber i soja sos. Dodati i vodu, u odnosu pirinač:voda = 1:3. Kuvati uz neprestano mešanje dok jelo ne bude skoro gotovo (ne mnogo gust, kremast rižoto).

Za sos:

Dno tave prekriti narendanim svežim paradajzom ili paradajzom iz konzerve, uljem, kašikom aleve paprike, solju (ili pilećim bujonom ili povrtnim začinom), i biberom. Ukoliko Vam je ostalo nadeva, sipajte i njega, i dodati nekoliko čena naseckanog belog luka ili belog luka u prahu. Punjene paprike naređati u tavu, i preliti vodom (do 2/3 tave, da se ne ljulja). Peći u zagrejanoj rerni (250 stepeni) dok paprike ne budu gotove. Izvaditi i preliti prelivom. Vratiti u rernu da se peku još 10 minuta.

Presečeni preliv:

Umutiti brašno sa kiselim mlekom. Dodati jaja i preliti gotove paprike. Sveži peršun koristiti za dekoraciju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: