Način pripreme
Da biste pripremili ovu ukusnu piletinu u paradajz sosu, potrebno je da oljuštite paradajz. Najlakši način da to uradite je da ga nakratko potopite u vrelu vodu.
Zatim ga isecite na sitne komade ili narendajte.
Takođe možete koristiti paradajz iz konzerve.
Piletinu posolite i pobiberite i kratko propržite na zagrejanom ulju, tek toliko da se zapečati.
Zatim poređajte meso u odgovarajući pleh i počnite da pravite paradajz sos.
Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja.
Čim crni luk omekša, dodajte sitno iseckan beli luk i propržite i njega.
Nakon što beli luk pusti aromu, dodajte paradajz i ostavite da se sos zgusne na laganoj vatri, povremeno mešajući.
Nemojte kuvati sos do veoma guste konzistencije, jer će takođe morati da se peče u rerni.
Pre skidanja sa šporeta u sos dodajte začine (so, biber, bosiljak, origano), prstohvat šećera i pavlaku.
Pavlaka će sosu dati mekoću.
Meso prelijte aromatičnim paradajz sosom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Zatim izvadite pleh iz rerne i na meso rasporedite prethodno oceđenu i iseckanu mocarelu i pospite rendanim parmezanom.
Vratite italijansko jelo u rernu na još 10-15 minuta da se sirevi istope i lagano zapeče, pa poslužite.
Prijatno uz ovu ukusnu i aromatičnu piletinu u paradajz sosu na italijanski način!