Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Prolećni namaz sa zeljem

Prolećni namaz sa zeljem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Prolećni namaz sa zeljem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Prolećni namaz serviramo u posudi uz trouglove integralnog hleba. Odličan dodatak uz meze na prolećnoj trpezi."

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 šerpa
  • ulje - 150 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • limunska kiselina - 1/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • sir - 80 g
  • integralni hleb - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Prolećni namaz sa zeljem za ljubitelje zeleniša.

Zelje operemo. Stavljamo u šerpu. Prelivamo vodom. Kuvamo dok ne promeni boju. Ocedimo i isečemo na trakice.

U posudu sipamo ulje i sveže mleko. Dodajemo so i šećer. Dodajemo limunsku kisleunu i ljušteni beli luk.

Smesu pasiramo, počinjemo odozgo na gore da vučemo štapni mikser. Pasiramo dok ne dobijemo smesu konzistencije kao majonez.

Zelje ocedimo rukama dobro i dodajemo u posudu sa majonezom. Dodajemo sir, izmrvimo ga. Celu smesu ponovo pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Integralni hleb sečemo na trouglove. Krišku sečemo na dva dela po sredini u svaku sečemo po dijagonali da dobijemo trouglove.

Prolećni namaz serviramo u posudi uz trouglove integralnog hleba.

Odličan dodatak uz meze na prolećnoj trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: